Jubilerande Veteranmarschen kommer att genomföras i norra delarna av Sverige, med start i Gävle och målgång i Skellefteå. Veteranmarschen anordnas varje sommar för att uppmärksamma Sveriges alla civila och militära veteraner.

Veteranmarschen har blivit ett av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarnas mest populära arrangemang. Förra årets marsch gick från Stockholm till Gävle, en sträcka på 32 mil. Under 10 dagar vandrade över 500 personer tillsammans för att visa att veteraner ställer upp för och hjälper varandra. I år genomförs marschen för femte året i rad och Veteranmarschen 2017 kommer att starta i Gävle den 28 juni. Målgången blir den 7 juli i Skellefteå och rutten går via Sundsvall, Östersund, Sollefteå och Umeå. Premiäråret 2013 gick marschen Ystad till Hindås som är närmare 45 mil.

100 000 kronor till Sveriges alla veteraner och anhöriga
2016 samlade marschen in över 100 000 kronor till Gula Bandet. Gula Bandet är en internationell symbol och bidragen stöttar veteraner och deras familjer ekonomiskt vid behov efter insats.
— Det känns fantastiskt och jag är stolt att Veteranmarschen samlade in 100 000 kronor till Gula Bandet i somras. Vi hoppas att ännu fler vill vara med oss i år och stötta Sveriges alla civila och militära veteraner. Tack vare insamlingen till Gula Bandet kan vi hjälpa ännu fler med kamratstöd och hjälp, säger Per Lennartsson, tillförordnad generalsekreterare på Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

Årets etapper:
28 juni Gävle – Söderhamn
29 juni Söderhamn – Hudiksvall
30 juni Hudiksvall – Sundsvall
1 juli Sundsvall – Östersund
2 juli Östersund – Sollefteå
3 juli Sollefteå – Härnösand
4 juli Härnösand Vilodag
5 juli Härnösand – Örnsköldsvik
6 juli Örnsköldsvik – Umeå
7 juli Umeå – Skellefteå

Exakt sträckning kommer vi att lägga ut efterhand på hemsidan under fliken:
Rutt & Etapper. Hemsida: http://www.veteranmarschen.se

Videoklipp: http://vimeo.com/103530062

Ni är varmt välkomna
Marschen är öppen för all utsänd personal, veteraner, anhöriga och allmänheten. Den 29 maj tjuvstartar vi marschsäsongen genom att delta på Veterandagen i Stockholm med en paradmarsch från city och ut till Sjöhistoriska på Djurgården. Där är ni också varmt välkomna att deltaga.

Hör gärna av er om ni har några frågor!

Vänliga hälsningar
Per Lennartsson
Tf generalsekreterare
Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF)

http://www.sverigesveteranforbund.se