27

oktober 2016

Starkare Tillsammans

Geniève och Carla insåg att det bästa sättet för att klara den här tiden, var att klara av den tillsammans med varandra och tillsammans med andra i samma situation. På Val Cartier Center (Kanada) arrangeras varje vecka en rad aktiviteter för och med volontärer. ”Styrkan i att ha känna sig behövd, något konkret att göra, och göra det tillsammans med andra – den är ojämförbar”, säger Geniève.

Carla berättar att man kan komma till centret och vara tillsammans med sina barn, eller att få barnpassning en stund för några timmars paus i vardagen. En given succé är ”supper together” där man kommer till centret och lagar mat tillsammans, barnen kan leka och så äter man i trevligt sällskap. Disken hjälps man åt med, eller så tar de äldre kvinnorna hand om den medans småbarnsmammorna beger sig hemåt. För så är det, man trivs på Val Cartier, och ingen vill väl sluta vara volontär bara för att maken har gått i pension ifrån det militära.

Här i Sverige har vi kanske inte samma förutsättningar, men om du känner för att engagera dig – kontakta ditt närmaste soldathem så kan ni tillsammans komma på goda idéer om vad som skulle kunna förgylla din vardag under till exempel din partners utlandstjänstgöring.

 

Victoria Lundgren