Karlsborg

”Drottning Victorias soldathem å Karlsborg” eller som det heter idag, Karlsborgs Soldathem ligger vackert beläget intill det kullerstensbelagda torget på Karlsborgs fästning.

På vår grönskande uteservering kan du njuta av en kopp kaffe, kakor, smörgåsar, enklare maträtter och en strålande solnedgång. Våra smörgåstårtor, som tillverkas efter beställning, har rönt goda betyg och är mycket populära.

Vi finns till för alla som vill besöka oss, militär personal likaväl som civila. Sommartid blomstrar turistnäringen eftersom Karlsborgs fästning drar till sig besökare från när och fjärran.

På vårt soldathem finns trevlig och hjälpsam personal som står till förfogande för värnpliktiga, soldater och veteraner med familjer och vänner, samt även för turister som besöker oss. Vår lokalkännedom är god.

När det gäller aktiviteter och fritid på soldathemmet är det främst de värnpliktiga som nu är vårt fokus. Vi för dialog med våra värnpliktiga och planerar efter inkomna önskemål och idéer. Vi har flera uppehållsrum i hemliknande miljö på två våningsplan. När caféet har stängt är ändå soldathemmet tillgängligt för våra värnpliktiga, soldater och anställda inom garnisonen.

Soldathemmet i Karlsborg arbetar aktivt tillsammans med garnisonsledning och garnisonspastor. Vi har mycket gott samarbete med förbanden, lokalbefolkningen samt med turistnäringen på orten, även med kringliggande kommuner.

Vi har även en anhöriggrupp som träffas varannan onsdag (jämna veckor) kl. 18.30 för samtal och något ätbart. Planer finns även på att arrangera olika aktiviteter. Alla som har en nära anhörig som är anställd på regementet är välkomna att delta.  Svenska kyrkan tillsammans med soldathemmet är arrangörer för gruppen.

Välkomna till oss!

Kontaktuppgifter

Karlsborgs soldathem
Fortifikationsgatan 8
546 30  KARLSBORG

Mail: karlsborg@soldathem.org

Telefon:
Soldathemskonditoriet:
0505-45 13 27

Föreståndare Elisabeth Kindbom,
0705-76 55 33

_mg_2225

Öppettider:
Måndag-torsdag 08.30-18.00
Fredag 08.30-14.00

Öppet kvällar och helger för värnpliktiga efter överenskommelse med regementet, men då anslås dessa tider.