Karlsborg

”Drottning Victorias soldathem å Karlsborg” eller som det heter idag, Karlsborgs Soldathem ligger vackert beläget intill det kullerstensbelagda torget på Karlsborgs fästning.

På vår grönskande uteservering kan du njuta av en kopp kaffe, kakor, smörgåsar, enklare maträtter och en strålande solnedgång. Våra smörgåstårtor, som tillverkas efter beställning, har rönt goda betyg och är mycket populära.

Vi finns till för alla som vill besöka oss, militär personal likaväl som civila. Sommartid blomstrar turistnäringen eftersom Karlsborgs fästning drar till sig besökare från när och fjärran.

Byggnaden uppfördes år 1921 av Karlsborgs Soldathemsförening och var i egen ägo fram till år 2011, då Statens Fastighetsverk tog över ansvaret.

År 2021 kommer vårt 100-åriga jubileum av husets uppbyggnad och invigning på den plats det idag finns att äga rum.

På vårt soldathem finns trevlig och hjälpsam personal som står till förfogande för rekryter, soldater och veteraner med sina familjer och vänner, samt även för turister som besöker oss. Vår lokalkännedom är god.

Soldathemmet i Karlsborg arbetar aktivt tillsammans med garnisonsledning och garnisonspastor.

När det gäller aktiviteter och fritid på soldathemmet är det främst rekryterna som nu är vårt fokus. Vi för dialog med våra rekryter och planerar efter inkomna önskemål och idéer. Vi har flera uppehållsrum i hemliknande miljö på två våningsplan.

När caféet har stängt är ändå soldathemmet tillgängligt för våra rekryter, soldater och anställda inom garnisonen.

Karlsborg är en liten kommun med ca 7000 invånare varav de flesta har någon koppling till Försvarsmakten och vi på Soldathemmet samarbetar med många lokala aktörer.

Vi har mycket gott samarbete med förbanden, lokalbefolkningen samt med turistnäringen på orten, även med kringliggande kommuner.

Välkomna till oss!

Kontaktuppgifter

Karlsborgs soldathem
Fortifikationsgatan 8
546 30  KARLSBORG

Mail: karlsborg@soldathem.org

Telefon:
Soldathemskonditoriet:
0505-45 13 27

Föreståndare Elisabeth Kindbom,
0705-76 55 33

_mg_2225

Öppettider:
Måndag-torsdag 08.30-18.00
Fredag 08.30-15.00
Helgstängt

Öppet kvällar och helger för rekryterna efter överenskommelse med regementet, men då anslås dessa tider.