Halmstad

Intill Galgbergets promenadstråk och i anslutning till Lv6 ligger Halmstad Soldathem. Ursprungligen var Soldathemmet ett ”extra hem” för soldater och värnpliktiga, som skulle erbjuda en hemliknande miljö på deras fritid. Idag kan alla ta del av vår verksamhet. Välkomna in till vårt café på en kopp kaffe och hembakat. Vi har öppet för alla!

 

Café
Nya öppettider:

Mån-Tors 9-14
Fre 9-13

Mån och Ons kväll 17.30-21.30

Hembakade kakor, smörgåsar, pajer och sallader. Vid beställning kan även lunch serveras. Smörgåstårtor och landgångar  kan beställas.

Konferens och fest
Soldathemmet har ett stort och trevligt konferensrum för uthyrning. Vi har även tillgång till bra festlokal med stor parkering och tät lokaltrafikförbindelse. För närmare information kontakta oss på telefon. All uthyrning kvällstid kräver att soldathemmets egen personal finns på plats.

Vår verksamhet
Halmstad Soldathem har ett gott samarbete med hela Halmstad Garnison. I vårt nätverk ingår även Halmstad kommun, bl.a. POSOM (psykosocialt omhändertagande). Vid kris och/eller katastrof ska vi bidra med våra lokaler. Även Garnisonspastor och Svenska kyrkan finns med i Soldathemmets dagliga arbete.

Soldathemmets uppdrag är att på ekumenisk grund och frivillig grund bedriva en verksamhet med mål att skapa en god miljö åt rekryterna på deras fritid samt stödja anhöriga och familjer till soldater i utlandstjänst. Även stöd till veteraner och dess anhöriga.

Vår värdegrund är att vi arbetar utifrån den enskilda människans behov och livssituation. Vi vill att de som kommer till Soldathemmet skall uppfatta trygghet, värme och respekt då vi skapar en atmosfär genom gemenskap och framtidstro.


Träffpunkt Halmstad

Soldathemmet har under senaste åren haft regelbundna veteranträffar, Träffpunkt Halmstad! Där träffas veteraner, den tredje onsdagen varje månad, för att utbyta erfarenheter, tankar och känslor. Denna träff är i Soldathemmets regi, men Fredsbaskrarna Halland och våra lokala kamratföreningar är med och samarbetar. Denna träff är för ALLA veteraner, inte bara för medlemmar i någon organisation. Soldathemmet ordnar träffar för anhöriga till utlandsveteraner regelbundet.


Garnisons- och Luftvärnsmuseet

I samma byggnad som Soldathemmet finns Garnisons- och Luftvärnsmuseet, även känt som 91anmuseet. Här kan du ta del av historiska föremål, uniformer, arkiv, vapen, bibliotek, möbler, antika musikinstrument, seriefiguren 91:an Karlsson och mycket mer. Samlingen speglar främst Kungliga Hallands regemente, men även bitar av Halmstads och Hallands historia. I Skedalahed förvaltar museet också statens luftvärnssamling, som speglar världshistoria samtidigt som den utgör ett unikt inslag i svensk industrihistoria.

Vi erbjuder guidade visningar för exempelvis enskilda sällskap eller i samband med en konferens på Soldathemmet. Besök vår hemsida för mer information och bokning. Välkomna!

Kontaktuppgifter

Halmstads Soldathem
Noréensvägen, Box 515
302 31 HALMSTAD

Mail: halmstad@soldathem.org

Telefon: 035-212784
0727-32 20 45 (Annelie)

_mg_2387

Annelie Svensson, föreståndare

Öppettider caféet:
mån-tor 09:00-14:00
fre 09:00-13:00
samt kvällsöppet på måndagar och onsdagar 17:30-21:30