Hej,

Marie här, den nya föreståndaren på Marinhemmet Berga!
Jag började mitt arbete den 17 juli, innan dess jobbade jag som medicinsk sekreterare på Försvarshälsan Berga i närmare 12 år, så jag känner mig som hemma här och har god kännedom om de olika verksamheter som bedrivs inom garnisonen.
Tidigare har jag bland annat drivit två vandrarhemsanläggningar i Stockholms södra skärgård, öarna Fjärdlång och Huvudskär, med bland annat tillhörande café/kiosk, teambuilding, catering, festfixare och mycket annat. Dessa kunskaper kommer väl till pass nu i mitt kommande arbete här på marinhemmet. Som person är jag en glad ”fixare” som tycker om att få människor i min omgivning att trivas och må bra, jag älskar att hitta på kul arrangemang och ibland lite bus.

Mitt största fokus kommer att gå till att få våra rekryter, soldater och sjömän att trivas här hos oss och att ge dem ett skönt ställe att hänga på när de är lediga.
Viktigt är också att få vår övriga personal inom garnisonen att känna att de är varmt välkomna hit, att de kan låna konferensrummet, ta en fika, läsa en bok, ta emot gäster osv.
Mer på agendan blir att planera in olika kurser/utbildningar efter önskemål, fixa intressanta föreläsningar/gästtalare och mycket mer. Idéerna formligen sprutar ur skallen men känner att det är viktigt att lyssna in vad andra har för förväntningar och önskemål. Naturligtvis kommer jag att stötta SSHF i arbetet med veteranträffar och stöd.

Info om Marinhemmet

Marinhemmet Berga ligger centralt beläget inne på garnisonen och erbjuder en fantastisk utsikt mot havet och Hårsfjärden. Vi huserar på det övre planet i byggnad Midgård. Lokalerna erbjuder en fin och lugn miljö som passar för både avkoppling och umgänge.

Vi bjuder på kaffe och te som du kan ta för dig av själv, då och då vankas det hembakat. Böcker finns det gott om så låna en bok eller läs en av de tidningar som vi prenumererar på.

Vi har wifi, TV och tv-spel, en mängd olika sällskapsspel och pingisbord. Här finns också ett piano och några gitarrer.

Kom gärna med önskemål, förslag och idéer som kan förbättra vår verksamhet.

För senaste info om vad som händer och gällande aktiviteter som vi anordnar följ våra sidor på:
Facebook/MarinhemmetBerga
Instagram/marinhemmetberga

All personal inom garnisonen är välkomna. Delar av lokalerna kan användas till konferens- och möteslokal kontakta föreståndaren.

Vi erbjuder även stöd och rådgivning till hela soldatfamiljen, både soldat, veteran som anhöriga.

Varmt välkomna till Marinhemmet på Berga, där land möter hav!

 

Kontaktuppgifter

Marinhemmet Berga
Marie Svantesson, föreståndare
Amf1 & Fjärde sjöstridsflottiljen
Haninge Garnison
130 61 Hårsfjärden

Mail: berga@soldathem.org
Telefon: 070-571 1170

Öppettider:
Måndag-fredag kl 9-22
samt lördag och söndag 13-22

Personal på plats kl 9-15 måndag till torsdag samt tisdag-och torsdagskvällar

Övriga kvällar gäller frihet under ansvar.

Vi hjälps åt att hålla ordning!