Den sista helgen i oktober slog Skövde garnison upp portarna för regementsdagar. Under lördagen den 26/10 firades Trängregementets dag och den 27/10 höll Skaraborgsregemente öppet hus. Soldathemmet höll öppet båda dagarna och deltog dessutom med aktiviteter inne på regementena under båda dagarna.

På lördag morgon var Soldathemmet på plats och för att sätta upp tält tillsammans med Fredsbaskrarna Skaraborg. Regnet öste ner och det var mörkt och kallt. Inte de bästa förutsättningar för en regementsdag. När tältet väl var på plats anlände Ballongprinsessan och vi tvingades lägga jackor över alla ballonger för att inte allt skulle bli blött och förstört. Trots att vädrets makter inte var med oss blev det en oerhört lyckad dag med många besökare.

Ballongprinsessan knöt fantastiska ballongkreationer till alla barn och vuxna som så önskade och uppskattningsvis blev fler än 150 personer förärade med en fin ballong. Under söndagen visade sig inte heller vädret från sin bästa sida. Även denna dag regnade det och var riktigt ruggigt. På Soldathemmet samlades 14 glada och förväntansfulla personer från Skaraborgs Historiska Infanterie Regemente, SHIR. Soldathemmets övervåning fylldes med kläder från karolinernas tid, sablar och en härlig gemenskap. På Soldathemmet arrangerades också anhörigträff för Mali 10 och även dessa besökare fick glädjas av ett besök från de fint uppklädda karolinerna. I kyrksalen fanns också utställningen ”Försvarshögskolan 200 år” att ta del av för de som önskade.

När alla karoliner var färdig klädda och tält och kanoner på plats på Skaraborgs regemente slogs portarna upp för öppet hus. Nu klarnade också vädret upp och vi fick till och med njuta av en och annan solglimt. Mångas blickar drogs till karolinerna som under dagen marscherade på kaserngården, stod uppställda för möjlighet till fotografering eller fanns tillgängliga för en pratstund om Försvarsmakten nu som då. Det fanns också möjlighet att köpa böcker med militär anknytning. Soldathemmet förärades med en bok skriven av Skövde Soldathems grundare Paul Nilsson. En fin gåva med en tillbakablick om vår grundares liv och leverne. Sammanfattningsvis var det en helg fylld av fina möten och upplevelser och det är alltid fantastiskt roligt att få träffa alla Er besökare.

Nu planerar vi för våren och ser fram emot att då få välkomna Er till en gemensam garnisonsdag där Soldathemmet kommer att delta med aktiviteter! Ni får gärna redan nu boka in den 4/4 2020 för ett besök i Skövde!