Postadress
Svenska Soldathemsförbundet
Folkungagatan 129
116 30 Stockholm

Telefon

073-312 7596 Mikael Hjärthammar
070-571 1990 Karina Jensen
070-571 0267 Eva Lindqvist
070-571 1292 Victoria Lundgren
070-571 1665 AnnaZara Näslund
070-571 1494 Andreas Philipsson
073-640 0627 May Åkerström

E-post info@soldathem.org

Dela den här sidan

PREP-kurser

DET HAR VARIT EN ENORM EFTERFRÅGAN TILL HÖSTENS PREP-KURSER OCH DESSA ÄR NU FULLTECKNADE!

HÅLL UTKIK HÄR PÅ SIDAN FÖR EVENTUELLA FÖRÄNDRINGAR ELLER NYINSATTA KURSER.

VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA DIN PARTNER OCH DIG I SÅ GOD TID SOM MÖJLIGT, SÅ ATT NI FÅR EN PLATS VID DEN KURS NI ÖNSKAR!

(Klicka på anmälan till vänster på sidan, välj sedan aktuell kurs och fyll i era uppgifter).

Att boosta en parrelation kan kännas aktuellt vid många tillfällen i livet, men kanske extra mycket inför en utlandstjänstgöring. Passa på att få nya verktyg för förbättrad kommunikation och parkänsla. Kostnadsfritt för Försvarsmaktsanställda med partner, med undantag av kurslitteratur 600 kr.

Tidningen Sydsvenska gjorde under våren 2016 ett fint reportage ifrån ett besök på en av Soldathemsförbundet PREP-kurser Läs här: http://www.sydsvenskan.se/2016-05-10/oro-infor-insats-han-kanske-inte-kommer-hem-alls

Våra PREP-kurser är till för fungerande relationer, där båda är villiga att satsa det där lilla extra för att den goda kommunikationen i relationen ska bibehållas, och kanske till och med bli ännu bättre! PREP passar alla parrelationer, och ledarutbildningen är granskad av en genuspedagog från RFHL.

Under 2015 gick fler än 200 personer en PREP-kurs i Soldathemsförbundets regi. Glädjande nog var de väldigt nöjda med kursen. Läs ex. vad Militärmamman skrivit i sin blogg:

Militärmamman – PREP-kurs för kärleken 

Vad är PREP? PREP tar till vara på det goda i relationen, och ger paren möjlighet att diskutera och fokusera på sådana ämnen som man kanske inte till vardags hinner prata om, ex. värderingar, förväntningar och roller, kommunikationshinder, kärlek…

Kursens mål – Det övergripande målet för PREP är att hjälpa par till förståelse och ömsesidighet och att få igång processer som leder till en djupare och mer livskraftig relation. De flesta strävar efter att undvika konflikter och separation, varför ett mål med PREP är att förebygga detta. Statistik visar att cirka hälften av alla svenska äktenskap slutar i skilsmässa och av samboparen separerar ännu fler. Om det finns barn i familjen är det också viktigt för deras välmående att föräldrarna har en god parrelation. För dem som arbetar inom Försvarsmakten kan det kännas särskilt viktigt att ha en stabil och trygg familjesituation om man till exempel ska iväg på utlandstjänst. En PREP-kurs kan också vara ett sätt att hitta tillbaka till varandra och leva tillsammans med de nya upplevelser var och en fått med sig under en längre tids frånvaro.

Unik PREP – Med tillstånd av Sensus (som äger PREP-konceptet i Sverige) har Soldathemsförbundet tagit fram ett pass som specifikt fokuserar på de utmaningar man som par kan ställas in för i samband med exempelvis utlandstjänstgöring. Passet är erfarenhetsbaserat och mycket uppskattat, och kan bidra till att minska den stress och oro som en del par berättar om att de upplevt. Passet ingår som en mindre del, dvs ett pass inom kurskonceptet. Vi försöker vara mycket tydliga med detta eftersom en del förväntar sig att kursinnehållet fokuserar på detta.

Hur går det till? Vid kursen ges enkla men effektiva metoder för att underlätta kommunikationen och vårda relationen. Kursen består av kortare föredrag till respektive tema, därefter arbetar varje par för sig själva. Man tar upp ämnen som kärlek, värderingar, problemhantering m.m. Observera att kursens mål i sig inte är att man ska få konkreta tips inför utlandstjänstgöring, utan är mer allmänt hållen! Önskar ni sådan information så brukar den ges på särskilda anhörigträffar som anordnas av Soldathemsförbundet, Invidzonen, Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna eller Sveriges Militära Kamratföreningar.

Dock riktar sig de PREP-Kurser som Soldathemsförbundet anordnar till par där den ena eller båda har anknytning till Försvarsmakten som nuvarande anställd eller tidigare anställd i samband med utlandstjänstgöring.

Praktisk information – Kursen inramas av trevligt boende med helpension  i två dygn. Kursen är helt kostnadsfri för er som par, förutom kursmaterialet om 300 kr per deltagare (som även räknas som anmälningsavgift). Vänligen betala därför in avgiften om 600 kr per par på Soldathemsförbundets bankgirokonto 641-8495, så snart du fyllt i och skickat iväg formuläret eller senast inom 7 dagar. Ange ert namn och adress, samt ordet ”PREP” och kursens plats och startdatum i informationsfältet vid betalning. I och med att inbetalningen registrerats på kontot är er bokning bekräftad. (Vissa garnisoner står för kostnaden för kurslitteraturen för sina anställda. Kontakta din garnison för att få veta om det gäller dig. I så fall betalar du in avgiften till oss, och lämnar sedan kvitto eller motsvarande till din garnison.)

Då deltagarantalet är begränsat och kurserna populära är det viktigt att vi får information om eventuella avhopp i god tid. Sker avbokning mindre än 30 dagar från kursstart återbetalas inte anmälningsavgiften (600 kr), om inte särskilda skäl finns såsom sjukdom. Vid avbokning mindre än 7 dagar från kursstart debiteras 900 kr per person, för att täcka kursgårdens avbokningsavgift.

När du anmält dig – Efter anmälan får du en bekräftelse via mail, samt lite mer information om kursens innehåll. I god tid före kursstart skickar kursledarna ut mer information, vägbeskrivning m.m. Kurserna brukar börja ca 17 på fredagen och avslutas på söndag eftermiddag.

Obs! Vid för få antal deltagare förbehåller sig Soldathemsförbundet att ställa in kursen.

Varmt välkomna med Er anmälan!

Kursdatum

Frågor? Ring Karina Jensen,

Tel.nr. 070-571 19 90

mail: karina.jensen@soldathem.org

Hösten 2018

14 – 16 september – Stockholm – FULLTECKNAD

28 – 30 september – Halmstad – FULLTECKNAD

23 – 25 november – Skövde – FULLTECKNAD

23 – 25 november – Simrishamn – FULLTECKNAD

(Som regel ligger kursgårdarna inte mitt i centrum, utan en bit utanför).

Sagt om kursen

”Att sitta ner och bara prata öga mot öga och koncentrera sig på oss!”

”Att se att även fler än jag känner likadant.”

”Tala-lyssna-metoden var bra, för det är ibland svårt att förstå vad den andre menar…”

”Ledarna var samspelta och kompetenta. Skapar en skön stämning för PREP!”

”Satsa på mer marknadsföring – alla borde gå kursen!”

Institutionen för kvinnors och barns hälsa – Forskargruppen för Socialpediatrik gjorde för några år sedan en studie gällande det svenska PREP-konceptet som vi erbjuder försvarsmaktsanställda med partner.

Läs den här: Jag önskar att fler kunde gå kursen


Anmälningsformulär

Vi vill anmäla oss till följande kurs *
Garnison/Mission*
Ditt Namn*
Din partners namn*
Din epost*
Din partners epost*
Ditt telefonnummer*
Din partners telefonnummer*
Din gatuadress*
Din partners gatuadress*
Ditt postnummer*
Din partners postnummer*
Din Postadress*
Din partners postadress*
Övrigt, tex specialkost
Vi godkänner att Svenska Soldathemsförbundet använder de av mig uppgivna personuppgifterna för att administrera kursen.