E-post info@soldathem.org

Postadress
Svenska Soldathemsförbundet
Folkungagatan 129
116 30 Stockholm

Dela den här sidan

PREP-KURSER 2024

Välkommen att anmäla er till en av våra PREP-kurser under 2024. PREP ger er verktyg till bättre kommunikation tillsammans där fokus ligger på just ER relation!

” Den här kursen skulle vi ha gått för länge sedan, den var så bra…”

” Vi fick tid tillsammans och kunde verkligen fokusera på oss två…”

Kurserna brukar snabbt bli fulltecknade så om du vill vara säker på att få en plats tillsammans med din partner, rekommenderar vi att ni anmäler er så snart det är möjligt.

Anmälningarna tas emot i den turordning de kommer in. De som är på väg ut i internationell insats har företräde. Om ni har fått en plats på kursen får ni en bekräftelse kort efter anmälan. Om kursen hunnit bli fulltecknad får ni besked om det.

(Klicka på anmälan till vänster på sidan, välj sedan aktuell kurs och fyll i era uppgifter).

PREP-kurs

Att boosta en parrelation kan kännas aktuellt vid många tillfällen i livet, men kanske extra mycket inför en utlandstjänstgöring. Passa på att få nya verktyg för förbättrad kommunikation och parkänsla. 

Vad är PREP? ”Preparation and Relationship Education Program” bygger på forskning gjord i USA. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för kommunikation er emellan.

Kursens mål – Det övergripande målet för PREP är att hjälpa par till ömsesidig förståelse och få igång processer som leder till en djupare och mer livskraftig relation. För dem som arbetar inom Försvarsmakten kan det kännas särskilt viktigt att ha en stabil och trygg familjesituation om man till exempel ska iväg på utlandstjänst. En PREP-kurs kan också vara ett sätt att hitta tillbaka till varandra och leva tillsammans med de nya upplevelser var och en fått med sig under en längre tids frånvaro.

Unik PREP – Med tillstånd av Sensus (som äger PREP-konceptet i Sverige) har Soldathemsförbundet tagit fram ett pass som specifikt fokuserar på de utmaningar man som par kan ställas inför. Passet är erfarenhetsbaserat och mycket uppskattat, och kan bidra till att minska den stress och oro som en del par berättar om att de upplevt. Passet ingår som en mindre del, dvs ett pass inom kurskonceptet. Vi försöker vara mycket tydliga med detta eftersom en del förväntar sig att kursinnehållet fokuserar på detta.

Hur går det till? Kursen består av kortare föredrag till respektive tema, därefter arbetar varje par för sig själva. Man tar upp ämnen som kärlek, värderingar, problemhantering m.m.

De PREP-Kurser som Soldathemsförbundet anordnar riktar sig till par där den ena eller båda har anknytning till Försvarsmakten som nuvarande anställd eller tidigare anställd i samband med utlandstjänstgöring.

Praktisk information – Kursen inramas av trevligt boende med helpension  i två dygn. Kursen är helt kostnadsfri, det enda man betalar är resan till och från kursgården.

Då deltagarantalet är begränsat och kurserna populära är det viktigt att vi får information om eventuella avhopp i god tid. Det är många som anmäler sig som reserv till redan fullbokade kurser och då kan platsen gå till dem . 

När du anmält dig – Efter anmälan får du en bekräftelse via mail, samt lite mer information om kursens innehåll. I god tid före kursstart skickar kursledarna ut mer information, vägbeskrivning m.m. Kurserna brukar börja ca 17 på fredagen och avslutas på söndag eftermiddag.

Obs! Vid för få antal deltagare förbehåller sig Soldathemsförbundet att ställa in kursen.

Varmt välkomna med Er anmälan!

Kursdatum

Vår 2024

1–3 mars Stockholm
22–24 mars Skövde

Om den kurs du och din partner vill gå är fullbokad, så kan ni gärna skriva upp er på reservlistan genom att mejla era namn och kontaktuppgifter till prep@soldathem.org. Ibland avbokas deltagande och lediga platser kan då fördelas till de par som finns på reservlistan.

Som regel ligger kursgårdarna inte mitt i centrum, utan en bit utanför.

Sagt om kursen

”Att sitta ner och bara prata öga mot öga och koncentrera sig på oss!”

”Att se att även fler än jag känner likadant.”

”Tala-lyssna-metoden var bra, för det är ibland svårt att förstå vad den andre menar…”

”Ledarna var samspelta och kompetenta. Skapar en skön stämning för PREP!”

”Satsa på mer marknadsföring – alla borde gå kursen!”

Institutionen för kvinnors och barns hälsa – Forskargruppen för Socialpediatrik gjorde för några år sedan en studie gällande det svenska PREP-konceptet som vi erbjuder försvarsmaktsanställda med partner.

Läs den här: Jag önskar att fler kunde gå kursen

Militärmamman – PREP-kurs för kärleken 


Anmälningsformulär