Postadress
Svenska Soldathemsförbundet
Folkungagatan 129
116 30 Stockholm

Telefon

073-312 7596 Mikael Hjärthammar
070-571 1990 Karina Jensen
070-571 0267 Eva Lindqvist
070-571 1292 Victoria Lundgren
070-571 1665 AnnaZara Näslund
070-571 1494 Andreas Philipsson
073-640 0627 May Åkerström

E-post info@soldathem.org

Dela den här sidan

PREP-KURSER VÅREN 2021

HÖSTENS PREP-KURSER ÄR SNART FULLTECKNADE.

PREP-KURSERNA FÖR VÅREN 2021 KOMMER ATT PRESENTERAS HÄR PÅ VÅR HEMSIDA INNAN JUL, FÖRHOPPNINGSVIS I MITTEN AV DECEMBER. DET ÄR OCKSÅ HÄR PÅ HEMSIDAN NI ANMÄLER ER.

KURSERNA BRUKAR SNABBT BLI FULLTECKNADE SÅ OM DU VILL VARA SÄKER PÅ ATT FÅ EN PLATS TILLSAMMANS MED DIN PARTNER REKOMMENDERAR VI ATT NI ANMÄLER ER SÅ SNART SOM MÖJLIGT.

ANMÄLNINGARNA TAS EMOT I DEN TURORDNING DE KOMMER IN. DE SOM ÄR PÅ VÄG UT I INTERNATIONELL INSATS HAR FÖRETRÄDE. OM NI HAR FÅTT EN PLATS FÅR NI EN BEKRÄFTELSE INOM NÅGRA DAGAR. OM KURSEN HUNNIT BLI FULLTECKNAD, SÅ FÅR NI BESKED OM DET.

(Klicka på anmälan till vänster på sidan, välj sedan aktuell kurs och fyll i era uppgifter).

Att boosta en parrelation kan kännas aktuellt vid många tillfällen i livet, men kanske extra mycket inför en utlandstjänstgöring. Passa på att få nya verktyg för förbättrad kommunikation och parkänsla. 

Vad är PREP? “Preparation and Relationship Education Program” bygger på forskning gjord i USA. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för kommunikation er emellan.

Kursens mål – Det övergripande målet för PREP är att hjälpa par till ömsesidig förståelse och få igång processer som leder till en djupare och mer livskraftig relation. För dem som arbetar inom Försvarsmakten kan det kännas särskilt viktigt att ha en stabil och trygg familjesituation om man till exempel ska iväg på utlandstjänst. En PREP-kurs kan också vara ett sätt att hitta tillbaka till varandra och leva tillsammans med de nya upplevelser var och en fått med sig under en längre tids frånvaro.

Unik PREP – Med tillstånd av Sensus (som äger PREP-konceptet i Sverige) har Soldathemsförbundet tagit fram ett pass som specifikt fokuserar på de utmaningar man som par kan ställas inför. Passet är erfarenhetsbaserat och mycket uppskattat, och kan bidra till att minska den stress och oro som en del par berättar om att de upplevt. Passet ingår som en mindre del, dvs ett pass inom kurskonceptet. Vi försöker vara mycket tydliga med detta eftersom en del förväntar sig att kursinnehållet fokuserar på detta.

Hur går det till? Kursen består av kortare föredrag till respektive tema, därefter arbetar varje par för sig själva. Man tar upp ämnen som kärlek, värderingar, problemhantering m.m.

De PREP-Kurser som Soldathemsförbundet anordnar riktar sig till par där den ena eller båda har anknytning till Försvarsmakten som nuvarande anställd eller tidigare anställd i samband med utlandstjänstgöring.

Praktisk information – Kursen inramas av trevligt boende med helpension  i två dygn. Kursen är helt kostnadsfri, förutom kursmaterialet om 300 kr per deltagare (som även räknas som anmälningsavgift). Vänligen betala därför in avgiften om 600 kr per par på Soldathemsförbundets bankgirokonto 641-8495, så snart du fått din bekräftelse via e-mail. Ange ert namn och adress, samt “PREP” och kursens plats och startdatum i informationsfältet vid betalning.

(Vissa garnisoner står för kostnaden för kurslitteraturen för sina anställda. Kontakta din garnison för att få veta om det gäller dig. I så fall betalar du in avgiften till oss, och lämnar sedan kvitto eller motsvarande till din garnison.)

Då deltagarantalet är begränsat och kurserna populära är det viktigt att vi får information om eventuella avhopp i god tid. Sker avbokning mindre än 30 dagar från kursstart återbetalas inte anmälningsavgiften (600 kr), om inte särskilda skäl finns såsom sjukdom. Vid avbokning mindre än 7 dagar från kursstart debiteras 900 kr per person, för att täcka kursgårdens avbokningsavgift.

När du anmält dig – Efter anmälan får du en bekräftelse via mail, samt lite mer information om kursens innehåll. I god tid före kursstart skickar kursledarna ut mer information, vägbeskrivning m.m. Kurserna brukar börja ca 17 på fredagen och avslutas på söndag eftermiddag.

Obs! Vid för få antal deltagare förbehåller sig Soldathemsförbundet att ställa in kursen.

Varmt välkomna med Er anmälan!

Kursdatum

Frågor? Ring Karina Jensen,

Tel.nr. 070-571 19 90

mail: karina.jensen@soldathem.org

HÖSTEN 2020

7 – 9 augusti – Skövde – FULLTECKNAD

14 – 16 augusti – Linköping – FULLTECKNAD

18 – 20 september – Stockholm – FULLTECKNAD

23 – 25 oktober – Skellefteå – Plats för ytterligare två par

4 – 6 december – Halmstad – FULLTECKNAD

(Som regel ligger kursgårdarna inte mitt i centrum, utan en bit utanför).

Sagt om kursen

“Att sitta ner och bara prata öga mot öga och koncentrera sig på oss!”

“Att se att även fler än jag känner likadant.”

“Tala-lyssna-metoden var bra, för det är ibland svårt att förstå vad den andre menar…”

“Ledarna var samspelta och kompetenta. Skapar en skön stämning för PREP!”

“Satsa på mer marknadsföring – alla borde gå kursen!”

Tidningen Sydsvenskan gjorde under våren 2016 ett fint reportage ifrån ett besök på en av Soldathemsförbundet PREP-kurser Läs här: http://www.sydsvenskan.se/2016-05-10/oro-infor-insats-han-kanske-inte-kommer-hem-alls

Institutionen för kvinnors och barns hälsa – Forskargruppen för Socialpediatrik gjorde för några år sedan en studie gällande det svenska PREP-konceptet som vi erbjuder försvarsmaktsanställda med partner.

Läs den här: Jag önskar att fler kunde gå kursen

Militärmamman – PREP-kurs för kärleken 


Anmälningsformulär

Vi vill anmäla oss till följande kurs *
Garnison*

Utlandsinsats*

KommandeGenomförd

Ditt Namn*
Din partners namn*
Din epost*
Din partners epost*
Ditt telefonnummer*
Din partners telefonnummer*
Din gatuadress*
Din partners gatuadress*
Ditt postnummer*
Din partners postnummer*
Din Postadress*
Din partners postadress*
Övrigt, tex specialkost
Vi godkänner att Svenska Soldathemsförbundet använder de av mig uppgivna personuppgifterna för att administrera kursen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.