Om oss:
Svenska Soldathemsförbundet är en ideell organisation som erbjuder stöd till soldater, veteraner och deras anhöriga. Vi erbjuder samtalsstöd för enskild, par eller familj, samt relationskurser för förbättrad kommunikation i relationen. På våra soldathem runt om i landet erbjuds dagligen verksamhet som är öppen för alla att besöka.

Om tjänsten vid Svenska Soldathemsförbundets kansli:
Vi söker nu dig som vill arbeta med att vidareutveckla det PREP-kurskoncept som Soldathemsförbundet erbjudit Försvarsmaktens personal och deras respektive, sedan 2009. Du kommer i denna uppgift att arbete såväl självständigt som tillsammans med andra, bland annat tillsammans med PREP-kursledarna samt Sensus Studieförbund, som är huvudman för kurskonceptet i Sverige. Svenska Soldathemsförbundets kansli har idag fem medarbetare. Organisationen är en riksorganisation, därför ingår resande som en naturlig del i arbetet.

I din roll kommer du, utöver ansvaret för PREP, att arbeta med flertalet olika uppdrag – ofta projektinriktat – exempelvis vara en resurs i samverkan med landets soldathem, planera utbildningstillfällen och seminarier, sprida information om Soldathemsförbundets Familjestöd vid veteran- och anhörigdagar, och skapa/underhålla kontakter med samarbetsorganisationer. I arbetet ingår även att dela på ansvaret att bemanna Soldathemsförbundets jourtelefon.

Din profil:
Du har hög social kompetens, är flexibel och är en ”doer”. Du kan hålla information för större och mindre grupper. Erfarenhet av att arbeta i militär kontext liksom akademisk utbildning inom det sociala-/pedagogiska området är meriterande. Du har god förmåga att möta- och lyssna på människor i olika livssituationer och ser en öppen värdegrund som självklar utgångspunkt i mötet med andra. Du är flexibel avseende arbetstid och kan tänka dig att ibland jobba kvällstid. Du ser individers potential och drivs av att hitta lösningar som gagnar organisationen såväl som enskilda personer. Som person är du utåtriktad och trivs med att arbeta i en verksamhet som utvecklas. Du har förmågan att driva processer framåt och nå resultat.
Körkort och tillgång till bil är ett plus.

Vi erbjuder:
En anställning med placering vid förbundskansliet i Stockholm, med variation i dina arbetsuppgifter
Personlig och yrkesmässig utveckling
Delaktighet i en arbetsgemenskap inom Soldathemsrörelsen
Frihet under ansvar
Ett arbete med möjlighet till många kontakter både internt och externt
Hos oss är du en uppskattad och sedd kollega!

Ansökan:
Vi ser fram emot fram emot din ansökan tillsammans med CV och löneanspråk via mail info@soldathem.org! Sista ansökningsdag är den 20 maj 2016.

För mer information om tjänsten, ring gärna Andreas Philipsson 070-5711494.
Välkommen med din ansökan!