Uppsala

Soldathemmet är en mötesplats centralt belägen på Uppsala Garnison. Till Soldathemmet är alla välkomna; värnpliktiga, anställda, anhöriga, veteraner och andra som vill ta del av det goda hemmet. Vi brukar beskriva Soldathemmet som ditt andra ”vardagsrum” där du kan koppla av i en trivsam miljö. Soldathemmet drivs av Uppsala Soldathemsförening som är en ideell, ekumenisk förening med kristen värdegrund. Soldathemmet är på olika sätt engagerad i det psykosociala stödet för soldater, veteraner och anhöriga. Lokalt samarbetar vi med garnisonens anhörig- och veteransamordnare, Ärna Kamrat- och Veteranförening samt garnisonsprästen.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Soldathemmet!

Stödsamtal
Personalen på Soldathemmet har tystnadsplikt. Vi kan även hjälpa till med att förmedla kontakt till garnisonspräst och andra samtalspartners.

Bibliotek
Främst skönlitteratur men även en del facklitteratur finns för utlåning. Dagstidningar och ett stort utbud av tidsskrifter finns också att läsa hos oss.

Biljard
Hos oss kan du spela biljard, fotbollsspel, dart, air-hockey och olika sällskapsspel.

Cyklar/Sportutrustning
Vi lånar ut klassiska militärcyklar för de som vill ta en cykeltur. Vi har också sportutrustning att låna ut; bollar, brännbollsträn, tennisracketar, golfklubbor mm. I närområdet finns idrottshall, beachvolleybollplan, fotbollsplan, tennisplan, frisbeegolf och golfbana.

Fritidskurser
Vi anordnar bland annat jägarkurs och dykkurs för intresserade.

Försäljning
Vi säljer flygvapnets profilprodukter. Du kan bland annat köpa huvtröjor, T-shirts, kepsar, klockor och många andra fina produkter till bra priser.

Musik
På Soldathemmet finns ett antal gitarrer och ett piano att spela på. Ett musikrum med komplett utrustning finns också tillgängligt för de som vill ”jamma” livemusik.

Tv, film och Tv-spel
Hos oss finns möjlighet att se på tv, ett brett kanalutbud med bland annat sport och film. Du kan också låna filmer som du ser på någon av våra stora Tv-skärmar. Är du sugen på Tv-spel så har vi X-box One och Playstation 3. För den nostalgiske finns Nintendo 64 och Gamecube.

Kontaktuppgifter

Uppsala soldathem
Box 645
751 27  UPPSALA

Besöksadress:
Uppsala garnison
Soldathemmet
By 065

Mail: uppsala@soldathem.org
Telefon: 018-196042
Föreståndare Johan Norum, 070-5523143

BilderSoldahemskronikan-79

Johan Norum, föreståndare

Öppettider:
Måndag-torsdag kl. 09.30-22.00
Fredag kl. 09.30-14.30.