Kungsängen

Soldathemmet vid Livgardet är Sveriges äldsta Soldathemsförening och har alltsedan 1877 funnits till för svenska soldater och deras familjer.

Hos oss kan du koppla av med en bok från biblioteket, en tidning i vår läshörna, spela något instrument i vår replokal, casta en film på någon av våra TV-apparater eller spela TV-spel, pingis, biljard, fotbollsspel eller sällskapsspel.

Är du intresserad av militär- och friluftsliv har vi en mycket välsorterad butik för sådant på Soldathemmet som vi själva driver.

Du kan få en bit mat eller fika i vår cafeteria och du kan låna lokaler för arbetssammankomst, föreningsmöte eller andakt. För det senare har vi både biblar, psalmböcker, Judisk Bönbok och Koranen som går att låna.

Eftersom vi ligger utanför Livgardets grindar är vi en enkel träffpunkt för soldater, anhöriga och vänner.

När Livgardet är uppsättande förband för utlandsstyrkor anordnar vi olika typer av aktiviteter för anhöriga. Vill du som anhörig veta vad som finns för dig just nu, följ oss på Facebook eller kontakta oss direkt!

Vi deltar också vid alla Anhörigdagar som anordnas på Livgardet och brukar bistå med information om anhörigstöd, Öppet Soldathem och aktiviteter för barn och ungdomar under träffarna.

Anette, Christina, Jörgen, Magnus, Marianne och Nicklas hälsar dig hjärtligt välkommen till oss!

Kontaktuppgifter

Soldathemmet vid Livgardet
Granhammarsvägen
196 92  KUNGSÄNGEN
(precis utanför Livgardets grindar)

Mail: kungsangen@soldathem.org

Telefon: 08-581 711 40
Mobil: 070-797 11 40


Marianne Kjellberg, föreståndare

Öppettider:
Måndag – torsdag 08.00 – 19.00
Fredag 08.00 – 13.00.