Kungsängen

Soldathemmet vid Livgardet är Sveriges äldsta Soldathemsförening och har alltsedan 1877 funnits till för svenska soldater och deras familjer.

Hos oss kan du koppla av med en bok från biblioteket, en tidning i vår läshörna, spela något instrument i vår replokal, casta en film på någon av våra TV-apparater eller spela TV-spel, pingis, biljard, fotbollsspel eller sällskapsspel.

Är du intresserad av militär- och friluftsliv har vi en mycket välsorterad butik för sådant på Soldathemmet som vi själva driver.

Du kan få en bit mat eller fika i vår cafeteria och du kan låna lokaler för arbetssammankomst, föreningsmöte eller andakt.

Behöver du någon att prata med står föreningens ordförande Lisa gärna till förfogande, likaså föreståndare Marianne. Bägge finns på plats i lokalerna eller kan nås på de telefonnummer som anges ovan.

Eftersom vi ligger utanför Livgardets grindar behövs ingen besöksanmälan vilket gör det enkelt att stämma träff med civila. Man behöver bara komma hit!

När Livgardet är uppsättande förband för utlandsstyrkor anordnar vi olika typer av aktiviteter för anhöriga. Vill du som anhörig veta vad som finns för dig just nu, följ oss på Facebook eller kontakta oss direkt!

Vi deltar också vid alla Anhörigdagar som anordnas på Livgardet och brukar bistå med information om anhörigstöd, Öppet Soldathem och aktiviteter för barn och ungdomar under träffarna.

Anette, Joanna, Mimi, Marianne och Nicklas hälsar dig hjärtligt välkommen till oss!

Kontaktuppgifter

Soldathemmet vid Livgardet
Granhammarsvägen 2
196 92  KUNGSÄNGEN
(precis utanför Livgardets grindar)

Mail: kungsangen@soldathem.org

Telefonnummer:
Kök: 079-0691140
Föreståndare: 070-7971140
Ordförande: 070-3111436


Marianne Kjellberg, föreståndare

Öppettider:
Måndag – torsdag 08.00 – 21.00
Fredag 08.00 – 15.00.