I år är det 60 år sedan Förenta Nationerna (FN), gick in i Kongo. Den 16 juli 1960 vände sig FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld till Sverige, och begärde att en svensk styrka skulle ställas till organisationens förfogande.

Linda Eriksson, föreståndare Skövde Soldathem, fick en inbjudan av Kongoveteranerna att delta vid återträffen för att berätta om det anhörigstöd som erbjuds våra veteraner genom Svenska Soldathemsförbundet och om hur Skövde Soldathem arbetar med veteran- och anhörigstöd. Det blev en helg med många samtal, minnen och skildringar.

Vi är glada att vi, tillsammans med High Chaparall, fick till en veteranfamiljehelg trots rådande pandemi.

Möt fyra veteraner som alla tjänstgjort på Cypern under -70 talet.
Del 3/4: Roger Strutz .

Möt fyra veteraner som alla tjänstgjort på Cypern under -70 talet.
Del 2/4: Monica Alkblad.

Möt fyra veteraner som alla tjänstgjort på Cypern under -70 talet.
Del 1/4: Göran Vrenngård, bat 53C och bat 71C.

Ta gärna en stund och titta in till våra soldathem på deras facebooksidor och få en inblick i vad som händer ute i landet.

Siv är anhörig inom Försvarsmakten. Kanske är hon Sveriges mest rutinerade anhörig med 15 insatser i bagaget på hemmaplan?

I dessa oroliga tider då hela samhället har fått trycka på pausknappen har Military Work, Veteran Rapid Reaction VRR, Svenska Soldathemsförbundet SSHF och Sveriges Veteranförbund SVF inlett ett samarbete för att på bästa sätt stödja veteraner som behöver hjälp på både kort och lång sikt.