Om oss
Svenska Soldathemsförbundet är en ideell organisation som på uppdrag av Försvarsmakten erbjuder stöd till soldater, veteraner och deras anhöriga; t.ex. samtalsstöd för enskild, par eller familj, samt relationskurser för förbättrad kommunikation i relationen. På våra soldathem runt om i landet erbjuds dagligen verksamhet som är öppen för alla att besöka.

Om tjänsten som föreståndare vid Marinhemmet på Berga
Vi söker nu dig som vill arbeta med att bygga upp och driva den dagliga verksamheten vid Marinhemmet på Berga. Som anställd vid Marinhemmet är Svenska Soldathemsförbundet din arbetsgivare.

Du kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Arbetet innefattar att möta och samverka med förbanden Amfibieregementet och 4:e Sjöstridsflottiljen och deras soldater/sjömän, anställd personal, lokal marinhemsförening, andra föreningar och studieförbund m.fl. I rollen som föreståndare kommer du att arbeta med flertalet olika uppdrag – ofta projektinriktat – exempelvis erbjuda/genomföra fritidsaktiviteter, bjuda in till seminarier och föreläsningar, sprida information om Soldathemsförbundets familjestöd externt och internt och vid lokalt/regionalt anordnade träffar för soldater/sjömän, veteraner och anhöriga.

Din profil

Du har hög social kompetens, är flexibel och är en ”doer”. Du kan hålla information för större och mindre grupper och skapa trivsel vid soldathemmet.  Erfarenhet av att arbeta i militär kontext samt arbete med ungdomar är meriterande. Du har god förmåga att skapa kontakter med kommun, veteran- och anhörigföreningar, församlingar och andra samarbetspartners. Du är flexibel avseende arbetstid och kan tänka dig att jobba kvällstid ett par gånger i veckan. Det är viktigt att du har ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö och ser en öppen värdegrund som självklar utgångspunkt i mötet med andra. Du ser individers potential och drivs av att hitta lösningar som gagnar helheten såväl som enskilda personer. Som person är du utåtriktad och trivs med att arbeta i en verksamhet som utvecklas. Du har förmågan att driva processer framåt och nå resultat.

Körkort och tillgång till bil är ett plus.

Vi erbjuder

  • En anställning med variation i dina arbetsuppgifter.
  • Personlig och yrkesmässig utveckling
  • Delaktighet i en arbetsgemenskap inom Soldathemsrörelsen
  • Frihet under ansvar
  • Ett arbete med många kontakter både internt och externt

Hos oss är du en uppskattad och sedd kollega!

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och personligt brev via mail info@soldathem.org

Sista ansökningsdag är den 29 mars 2017.

För mer information om tjänsten, ring Andreas Philipsson 070-5711494.

Välkommen med din ansökan!